A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK   << Vissza
       
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
 2015. 08. 13.   
Színházsátor és miniévad a Magyar Napokon

A kolozsvári színház társulata idén ismét aktívan vesz részt a 6. Kolozsvári Magyar Napokon. A nagy népszerűségnek örvendő Színházsátor újra megnyitja kapuit a Farkas utcában, augusztus 20-23. között gyerekeket és felnőtteket egyaránt sokszínű programokkal vár majd.

A gyerekek csütörtök délelőtt a Dzsungelmulatságon A dzsungel könyve musical szereplőivel közösen igazi dzsungellé változtathatják a sátrat – lesz zene, tánc és arcfestés is!

Pénteken interaktív felolvasószínházra kerül sor, melyben Madách Imre kevésbé ismert Civilizátor című darabját olvassák fel a társulat tagjai, a nézők aktív közreműködésével, Kövesdy István rendezésében.

Szombaton pedig Albert Csilla és Dimény Áron olvasnak fel részleteket Tompa Andrea Fejtől s lábtól című könyvéből. Szintén szombaton kerül sor a Livingroom beszélgetéssorozat egyéves születésnapjának megünneplésére. Ezúttal Bodolai Balázs ötletgazdát faggatja Balla Szabolcs és Vajna Noémi. A beszélgetést követően pedig Garden party is lesz, ahol a tavalyi évhez hasonlóan a társulat tagjai most is ínycsiklandó főztjeikkel várják a látogatókat.

Vasárnap meglepetésekkel teli garázs-kvíz várja a színházrajongókat, a programok szünetében pedig a látogatók lazító perceket tölthetnek a Szusszanóban, egy színházi újság vagy könyv társaságában. A Színházsátor programjait a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A Magyar Napok ideje alatt a színház műsorra tűzi az elmúlt évad kiemelkedő előadásait is, így szerdától vasárnapig összesen hét előadást láthatnak majd a rendezvényre látogatók: szerdán délután 5 órától a #hattyúdal című előadás (rendező: Sinkó Ferenc) lesz látható a Stúdióban, fél 7-től pedig a Békéscsabai Jókai Színház vendégelőadása, a Béres László által rendezett Bernarda Alba háza a nagyteremben. Csütörtökön Nona Ciobanu Aki elzárja az éjszakát című előadása lesz műsoron délután 5-től a Stúdióban, pénteken pedig Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak a nagyteremben. Szombat délelőtt 11-től A dzsungel könyve musical, délután 4-től pedig Bogdán Zsolt „…függök ezen a zord élet-párkányon…” című Ady-estje lesz műsoron. A miniévadot vasárnap délután 5 órai kezdettel zárja Az öreg hölgy látogatása című, Tompa Gábor által rendezett előadás.

Az előadásra jegyek már vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-431986), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

A Színházsátor részletes programja

augusztus 20.
APRÓTERASZ
Dzsungelmulatság

11h00–14h00
A gyerekek A dzsungel könyve című előadás szereplőivel találkozhatnak, velük együtt a színházsátrat igazi dzsungellé változtatják.
Lesz zene, tánc és arcfestés is!

augusztus 21.
FELOLVASÓSZÍNHÁZ
11h00–13h00
Kötetlen és interaktív felolvasószínház, ahol az arra járók közül bárki a történet szereplőjévé válhat. Minden hangra szükség van!

augusztus 22.
LIVINGROOM & GARDEN PARTY
16h00–18h00
Ünnepeld velünk a Livingroom egyéves szülinapját! A beszélgetés végén Garden party is lesz, ahol a tavalyi évhez hasonlóan a társulat tagjai most is ínycsiklandozó ételekkel várnak.

augusztus 23.
GARÁZS-KVÍZ
11h00–13h00
Ebben az évben is megnyitjuk a garázskapukat. Ezúttal bonyolultabb, de meglepetésekkel teli akadálypályát állítottunk fel a színházrajongók számára. A csata tutibiztos fegyvere az a hitvány színházszeretet. Küzdelemre fel!

SZUSSZANÓ
A magyar napok forgatagának lazító perceit töltsd a Szusszanóban egy újság vagy egy színházi könyv társaságában. Sőt, a kicsik is megszusszanhatnak itt. Rájuk vár a rajzoló, színező, maszk-készítő gyereksarok! 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia