A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK   << Vissza
       
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
 2015. 09. 23.   
Hét bemutató és decemberi miniévad a 223. évadban

Hét bemutatóval és számos előadás felújításával várja közönségét a 223. évadban a kolozsvári színház. Amint azt Tompa Gábor igazgató a kedd délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, az új évad tulajdonképpen a színház Kolozsvári Magyar Napokon való részvételével már augusztusban elkezdődött, az intézmény előadásai a rendezvénysorozat programjának szerves részét képezték.

Az évad első bemutatójának próbái már javában zajlanak: Shakespeare Julius Caesar című tragédiáját Silviu Purcărete rendezi, melynek bemutatójára október 9-én kerül sor a nagyteremben.

Az évad második bemutatóját, Franz Kafka Amerika című regényének adaptációját a Prágai Nemzeti Színház dráma tagozatának művészeti vezetője, Michal Dočekal rendezi. A színház idén is műsorra tűz gyerekeknek szóló előadást: Békés Pál Kétbalkezes varázsló című darabjának bemutatója Béres László rendezésében, Cári Tibor eredeti zenéjével lesz látható. Felix Alexa visszatér a kolozsvári társulathoz, a Julie kisasszony után újra Strindberget rendez, ezúttal A pelikán című darabot. Szintén visszatérő vendégnek számít a franciaországi származású, az Amerikai Egyesült Államokban élő Tony-díjas Dominique Serrand, aki több klasszikus rekviemből állítja majd össze Rekviem munkacímű előadását. Az évad újabb különlegessége Dragomán György Kalucsni című drámájának ősbemutatója lesz az elsősorban filmrendezőként ismert Szász János rendezésében. A stúdióban pedig Mihaela Panainte Szilágyi Domokos Öregek könyve című művét kétszereplős formában állítja majd színpadra.

Jurij Kordonszkij orosz rendező a 2015/2016-os évad végén kezdi majd a próbákat, előreláthatólag egy orosz drámát rendez majd, melynek bemutatója a következő évad elején lesz.

Tompa Gábor elmondta, a korábbi évadokhoz képest csökkentett bemutatószám a műsoron levő előadások magas művészi színvonalának megőrzésére is szolgál. Így az évadban több nagy népszerűségnek örvendő előadás is felújításra kerül: az Andrei Șerban által rendezett Hedda Gabler és a Suttogások és sikolyok, valamint a Robert Woodruff által rendezett Születésnap hamarosan ismét megtekinthető lesz. A felújítások mellett Kicsid Gizella A szerető című, Sepsiszentgyörgyön bemutatott one woman-showját is műsorra tűzi a kolozsvári színház.

A színház októberben több fesztiválon is vendégszerepel: a Nottara Színház FestIn pe Bulevard fesztiváljára az Aki elzárja az éjszakát (r.: Nona Ciobanu), az Országos Színházi Fesztiválra pedig Az öreg hölgy látogatása (r.: Tompa Gábor) valamint a #hattyúdal (r.: Sinkó Ferenc) kapott meghívást. Az új évadban folytatódnak a járulékos programok, lesz felolvasószínház, vendégelőadások, Livingroom, koncertek és beszélgetések is színesítik majd a kínálatot.

December elején miniévadot szervez a színház, melyben a legfrissebb bemutatók mellett az elmúlt évadok kiemelkedő előadásai, kiállítások, beszélgetések is helyet kapnak majd.

 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia