A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK Nyomtatás   << Vissza
       
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
Jelenet a Graffalóból
 2016. 08. 11.   
Harmadszor is lesz Színházsátor a Magyar Napokon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház az elmúlt évek hagyományát folytatva harmadszor is jelen lesz a Színházsátorral a hetedik Kolozsvári Magyar Napok Farkas utcai programjában. A Színházsátor mellett az intézmény előadásokkal is színesíti a Magyar Napok kínálatát.

A színház Kolozsvári Magyar Napokon való részvétele A kétbalkezes varázsló keddi, augusztus 16-ai előadásával kezdődik, délután 5 órakor a Nagyteremben. Ezt követően szerdán 19 órától a Szilágyi Domokos azonos című műve alapján készült Öregek könyve lesz látható a Stúdióban. Csütörtökön a nagysikerű Hedda Gabler című előadást tűzte műsorra a színház, amely 19 órakor kezdődik a Stúdióban.

Pénteken az Én is szeretnék játszani közösségi projekt keretében a budapesti Baltazár Színházat látja vendégül a kolozsvári színház. Az értelmi sérült színészekből álló, Magyarországon egyedülálló társulat Elek Dóra rendezését, a Graffaló című előadást kétszer mutatja be péntek délelőtt, 11:30, valamint 12:30 órai kezdettel a Stúdióban. Az előadásokra jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztáránál (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).
A Színházsátor csütörtökön nyitja meg kapuit a Farkas utcában, a Színházsátor-nyitogatóra Laczó Júlia kolozsvári káposztával, a társulat pedig zenével, tánccal és jó hangulattal várja az érdeklődőket.

Pénteken 14 órától Bolhapiac nyílik a sátorban, ahol a társulat tagjainak kedvenc régi tárgyai, ruhái lesznek megvásárolhatóak. A bolhapiac bevételét a színház az Én is szeretnék játszani! közösségi projekt számára adományozza majd.

Szombaton egész nap (11-16 óra között) a színház programjaival „randizhatnak” a Farkas utca látogatói. A Rapidrandi ideje alatt a színház munkatársai interaktív formában ismertetik a következő évad programkínálatát.

Vasárnap a már hagyománnyá vált Garázs-kvíz után a legkisebbeket várja Belloni mester a Varázslóiskolába, ahol A kétbalkezes varázslóból ismerős varázsigék mellett új trükköket is elsajátíthatnak mindazok, akik még hisznek a mesében és varázslatban.

A Színházsátor részletes programja

augusztus 18., csütörtök
16.30
Színházsátor-nyitogató
Idén három éves szülinapját ünnepli a Színházsátor! A 7. Kolozsvári Magyar Napokon négy napon keresztül várjuk a sátor régi és új lakóit. Gyertek, nyissuk meg együtt a Színházsátrat!

14.00
Bolhapiac – adománygyűjtés
Társulatunk tagjai vásárra bocsátják régi kedvenc tárgyaikat, ruháikat. Aki a bolhapiacunkon vásárol, az az Én is szeretnék játszani! közösségi projektet támogatja. Turkálásra fel!

augusztus 20., szombat
11.00–16.00
Rapidrandi a KÁMSZ programjaival
Ha kíváncsi vagy arra, mit ajánl neked a következő évadban a kolozsvári színház, ezt a randit ne hagyd ki! A következőkkel találkozhatsz: ESziK vagy isszák? – színházi különórák, Interferenciák fesztivál, Livingroom, gyermekmegőrző, Én is szeretnék játszani!, önkéntesprogram, színházi világnap és egyéb programok. Kérdezz, ismerkedj, s mi megpróbáljuk meghozni a kedved arra, hogy egész évadban együtt legyünk!

15.00
ESziK vagy isszák? – bemutató foglalkozás
Kocsis Tünde vezetésével belekóstolhattok az ESziK vagy isszák? – színházi különórák hangulatába. A bemutató foglalkozásra középiskolásokat és felnőtteket várunk.

augusztus 21., vasárnap
13.00
Garázs-kvíz
A színházfanatikusok újra összemérhetik tudásukat! Sőt, azt a tippelőt is várjuk, aki csak most ismerkedik a színházzal. A Garázs-kvízben nincsenek vesztesek, legfeljebb csak jókedved lesz tőle! Senkit nem engedünk haza üres kézzel: színházjegyeket vagy ajándéktárgyakat nyerhetsz.

15.00
Belloni varázsiskolája
Ha láttad A kétbalkezes varázsló előadásunkat, már biztos ismersz pár varázsigét. Most viszont arra is lehetőséged van, hogy Belloni mester varázslóiskolájában tökéletesítsd tudásodat. A Színházsátor záróeseményére várjuk mindazokat, akik még hisznek a mesében és a varázslatban!

A SZÍNHÁZSÁTOR TÁMOGATÓI:
 


 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia