A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK   << Vissza
       
 2017. 06. 30.   
Eseménydús évadot zár a kolozsvári színház

Mozgalmas évadot zárt pénteken, június 30-án a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A 2016/2017-es évad mérlegét kilenc bemutató, valamint az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál ötödik kiadásának megszervezése alkotja. Nagytermi bemutatók: Légy jó mindhalálig és Rosmersholm, a stúdióban és nagytermi stúdióban bemutatott előadások: A mélyben, Homemade, Kalucsni, A kísérlet, Hormon, Vakok és A vágy villamosa.

A kolozsvári színház az évadban útjára indított új programjának keretében az intézmény fokozott figyelmet fordított a fiatal alkotók bevonására. A több éves program első fázisaként a színház előadás-pályázatot hirdetett 35 év alatti rendezők számára, valamint sor került a hazai független alkotócsoportokat bemutató Shortcut-előadássorozat első vendégelőadására is.

Az évadban a társulat kolozsvári székhelyén játszott 135 saját előadását, valamint a vendégelőadásokat összesen 21.848 néző tekintette meg, a fesztiválokon és vendégjátékokon pedig további 3489 néző előtt játszott a társulat. Az Interferenciák Fesztivál keretében műsorra tűzött 31 előadás közönségével kiegészülve a kolozsvári színháznak a 2016/2017-es évadban összesen 33.635 nézője volt.

A társulat a zsúfolt program mellett számos rangos fesztiválmeghívásnak is eleget tett: a nagyváradi Rövid Dráma Fesztiválon való szereplést követően októberben három előadással volt jelen a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon, decemberben pedig a Tokiói Nemzetközi Ibsen Fesztivál látta vendégül a Hedda Gabler című előadást. A Kalucsni című ősbemutató meghívást kapott a debreceni DESZKA Fesztiválra, a Homemade a nagyváradi HolnapUtán Fesztivál, A mélyben pedig, a legjobb rendezőnek járó UNITER-díj elnyerését követően a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztiválon, valamint a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában szerepelt. A már hagyományosnak számító előadáscsere keretében ebben az évadban két előadással vendégszerepelt a kolozsvári színház a budapesti Vígszínházban.

A fesztiválszereplések a nyári szünet alatt is folytatódnak: a Silviu Purcărete által rendezett Julius Caesar júliusban a spanyolországi Almagróban szervezett Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztiválra, szeptember elején pedig a dél-koreai Szöul Előadóművészeti Fesztiválra kapott meghívást. 

A 225., jubileumi évadot a színház a Kolozsvári Magyar Napokon való részvétellel indítja augusztusban, ahol az előadások mellett a már hagyományosnak számító színházsátor programjaira is ellátogathatnak majd az érdeklődők.

Az új évad első bemutatójának előkészületei ősszel kezdődnek majd, Victor Ioan Frunză Tony Kushner Angyalok Amerikában című drámáját állítja majd színpadra. 

 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia